16 Ocak 2014 Perşembe

Zeytinyağlı Yaprak Sarma





Zeytinyağlı yaprak sarma dolma (Pişmiş)/ İçeriğinde; Prinç, bol dolmalık fıstık ve kuş üzümü, soğan, yenibahar, sızma zeytinyağı, tarçın bulunmaktadır. Natürel sızma zeytinyağı- limon ile pişirilip kutulanacak.( Ayrı bir kutuda dilimlenmiş limonlarınız da hazır...) 


 Zeytinyağlı yaprak sarma dolma (Pişmemiş) /  Pişmeye hazır deepfreezede muhafaza edebilirsiniz. Pişirme talimatı; Alta yaprak döşeyip üzerine deepfreezeden çıkma dolmaları çözdürmeden diziniz. Yarım kiloluk paket için 1 çay bardağından 1 parmak az ağırlıklı su çok az sızma zeytinyağı ve yarım çay kaşığı tuz ile karışım hazırlayıp dolmaların üzerine döküp, dolmalar suyu çekene kadar en kısık ateşte ve ocağın en küçük bölmesinde pişiriniz. Alta dizilecek yaprakları ayrı bir kutuda vermekteyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder